Završen projekat za put Bačka Palanka – Novi Sad

Kad počinju radovi na rekonstrukciji puta od Bačke Palanke do Begeča?

3867
Foto: BAP VESTI

Opštinsko veće je u sredu (24.03.) usvojilo zaključke koji se odnose na sprovođenje javne rasprave za izmene i dopune Planova detaljne regulacije za blok 100 i delove blokova 94 i 101 u Bačkoj Palanci, kao i za blokove 12 i 51 koji se odnose na nekadašnji „Merkur“.


Javna rasprava za izmene i dopune oba Plana detaljne regulacije će se održati u istom vremenskom razdoblju, tačnije počela je 25. marta i traje do 14. aprila. Javna prezentacija o nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije za blokove 12 i 51 u Bačkoj Palanci (Merkur) održaće u petak, 2. aprila u 14 časova u sali Skupštine opštine, a za izmene i dopune PDR-a bloka 100 i delova blokova 94 i 101 će se javna prezentacija održati istog dana samo sat ranije u velikoj sali Skupštine opštine.

U raspravi koja se vodila tokom razmatranja ovih tačaka provukla se jedna vrlo važna informacija vezana za rekonstrukciju puta Bačka Palanka – Novi Sad.

– Izmene Plana detaljne regulacije bloka 100 i delova blokova 94 i 101 se vrše na zahtev građana zbog problema oko legalizacije, rekao je predsednik Opštine Branislav Šušnica. –

– Kada je u pitanju „Merkur“, pokušaćemo da uradimo ono što nismo uspeli u prethodnih pet-šest godina kada nismo uspeli da dovedemo novog investitora. Jednostavno ko god je došao od investitora, nije mu prihvatljivo da otvori proizvodni pogon u širem centru grada. Naš sledeći korak je da taj deo grada pretvorimo u stambeno-poslovnu zonu, jer svaki novi stan znači novi porez, a time bi i mladi ostali u ovom gradu.

– Što se tiče rekonstrukcije puta Bačka Palanka – Novi Sad, projekat je završen. Imamo neka uveravanja da će na leto, tokom juna ili jula, početi rekonstrukcija puta od Bačke Palanke do Begeča. To će svakako značiti privredi i građanima naše opštine.

Usvojen je i izveštaj o korišćenju sredstava budžetskog Fond da za zaštitu životne sredine Opštine Bačka Palanka za prošlu godinu. U izveštaju stoji da je prošle godine Fond raspolagao sa 35,5 miliona dinara, a da je realizovao nešto preko 30 miliona dinara. Od najvećih aktivnosti izdvojićemo da je nešto manje od 4 miliona dinara utrošeno na čišćenje i sanaciju postojećih smetlišta i deponija, sličan iznos je iskorišćen i za refulaciju i izmuljavanje jezera „Tikvara“, a za košenje i održavanje zelenih površina je realizovano nešto manje od 3 miliona dinara.

[rev_slider alias=“petrusha“][/rev_slider]

 

Za podizanje novih zelenih površina i zasada utrošeno je nešto više od milion dinara, a za suzbijanje krpelja i tretiranje komaraca 8,4 miliona dinara.

Šušnica je, komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u našoj sredini, ponovio da je ona još uvek vrlo nepovoljna i još jednom apelovao na stanovnike da se vakcinišu i da se pridržavaju propisanih mera Kriznog štaba, jer je to jedini način da pobedimo ovu opaku bolest.


Pogledaj: Odluka o izmeni i dopuni Plana detaljne regulacije za „Merkur“ na javnoj raspravi

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here