Plan za proširenje puta od Bačke Palanke do Novog Sada (VIDEO)

3731
BAČKA PALANKA: Proširenje magistralnog, državnog puta od Bačke Palanke prema Novom Sadu u dužini od četrdesetak kilometara, jedan je od najprioritetnijih projekata lokalne samouprave u Bačkoj Palanci.

Ta veoma važna investicija, trebalo bi da bude realizovana do kraja naredne godine. Hiljade Bačkopalančana svakodnevno putuje za Novi Sad, a zbog izuzetno loše putne infrastrukture, umesto tridesetak minuta, putovanje traje i duže od sat vremena.

„To je veoma važna saobraćajnica, dnevno pređe na hiljade kamiona i, ako se desi da ide biciklista, zaprežno vozilo ili traktor, stvaraju se duge kolone i velike gužve. Teško je ići u 21. vek sa ovako uskim putem“, rekao je za RTV Aleksandar Borković, zamenik predsednika Opštine.

Put Novi Sad – Bačka Palanka, najkraća je deonica kojom se iz glavnog grada Pokrajine može stići do Republike Hrvatske.

„Protok ljudi, novca i kapitala, zavisi pre svega od dobrih puteva, a to može da bude značajno prilikom privlačenja investitora. Bačka Palanka je grad koji se nalazi na Dunavu, mi smo pogranično mesto, Hrvatska je na pet minuta odavde. Sve to je veoma atraktivno investitorima, ali ako se od Novog Sada do Bačke Palanke putuje preko sat vremena, to otežava poslove“, dodao je on.

Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave sa pokrajinskom i republičkom vladom, novi put bi trebalo da bude izgrađen do kraja sledeće godine.

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here