Počinje obnova zgrade Muzeja

Reč je o najstarijoj i najvećoj zgradi, građenoj pre više od jednog veka kao prvoj Građanskoj školi

1513

BAČKA PALANKA: Potpisivanjem Ugovora sa izabranim izvođačem radova – firmom „Tron Tex“ DOO iz Novog Sada praktično je počela realizacija rekonstrukcije i sanacije zgrade Muzeja u samom centru Bačke Palanke. Po oceni Branislava Šušnice, predsednika Opštine Bačka Palanka, to je jedan od najznačajnijih projekata u ovoj godini, ukupne vrednosti od 41 milion dinara.

Da podsetimo – ovom projektu čiji je naziv „Da kucnem u drvo“ na konkursu „Gradovi u fokusu“ Ministarstvo kulture i informisanja kao najbolje plasiranom dodelio je 32,6 miliona dinara. Ugovor o sufinansiranju između Ministarstva i Opštine Bačka Palanka potpisan je avgusta 2017, a rok za završetak radova je kraj ove godine. Za realizaciju projekta naša Opština obezbedila je 8,3 miliona dinara.

Reč je o najstarijoj i najvećoj zgradi, građenoj pre više od jednog veka kao prvoj Građanskoj školi. U ovoj zgradi radila je i srednja Ekonomska škola, a zatim i OŠ „Klara Feješ“. Dakle, radi se o objektu koji je svedok istorije školstva u ovom kraju.

Predviđenim radovima neće se promeniti postojeći izgled, a u obnovljenom zdanju, pored Muzeja, mesto će naći i druge institucije kulture, kao i amateri. Tako će ovaj svojevrsni istorijski spomenik kulture sa svojim arhitektonskim rešenjem postati reprezentativno stecište mnogih događaja u organizaciji Kulturnog centra naše Opštine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here