Pojačan nadzor oko škola: Vozači obratite pažnju

665

Povodom početka školske godine, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bačka Palanka izdao je saopštenje u kojem se ukazuje na to da se na putevima i trotoarima ispred škola, pojavljuje veći broj dece od kojih će neki po prvi put u svojstvu pešaka ili bicikliste, samostalno učestvovati u saobraćaju.


Već od prvog dana početka školske godine policijski službenici učestvuju, po planu Ministarstva, u akciji bezbednosti u zoni škola i vrše pojačani nadzor saobraćaja u ovim zonama. Pozivaju se vozači ali i svi drugi učesnici u saobraćaju da povećaju oprez, posebno u blizini škola i na prilaznim pravcima.

Vozačima se posebno upućuje poziv na dosledno poštovanje saobraćajnih znakova, ograničenja brzine kretanja vozila, kako bi mogli na vreme da reaguju na sve opasnosti i incidentne situacije koje se mogu očekivati kod povećanog prisustva dece u saobraćaju kao i poštovanje prelaska pešaka na obeleženim pešačkim prelazima.

Roditelji, sa svoje strane imaju veliki uticaj na bezbednost dece u saobraćaju. Oni će najbolje pripremiti dete za kretanje od kuće do škole, sopstvenim pozitivnim primerom, što je naročito važno đacima koji prvi put kreću u školu i po prvi put stiču samostalna iskustva u saobraćaju, kaže se na kraju saopštenja Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here