Posle testiranja bazena neophodne popravke

Bazen u Bačkoj Palanci nije prošao testiranje

1770

BAČKA PALANKA: Desetak dana nakon što je prvi put napunjen bazen, čija je gradnja početa 2011. godine, a deo radova završen dve godine kasnije, nadležni u Bačkoj Palanci i ekipa stručnjaka obavestili su javnost da velelepni objekat nije prošao testiranje, odnosno, školjka bazena pomalo propušta vodu, verovatno zbog sleganja građevine.


Koliki je teret ova nezavršena investicija za lokalne čelnike, pokazuje i to što su testiranje bazena svakodnevno pratili predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski i sam predsednik opštine Branislav Šušnica.

„Kada smo maja 2016. godine, posle izbora preuzeli vlast u opštini prvo smo obećali da ćemo završiti investicije koje je neko davno pre nas počeo, a nije završio“, rekao je Šušnica. On dodaje da je jedna od tih investicija, koja posebno interesuje Palančane je i završetak kompleksa bazena.

„Da bi ga završili morali smo testirati objekat koji je skoro pet godina stajao prazan. Od nas je to tražila Uprava za kapitalana ulaganja AP Vojvodine koja je usmerila 32 miliona u završetak ovog projekta, a mi smo iz lokalnog budžeta odredili iznos od 21 miliona dinara. Ispitivanje koje smo izvršili, nadamo se da će otkočiti saglasnost za raspisivanje javnih nabavki u visini od 53 miliona u ovoj godini. Tako će bazen biti završen, a naši sugrađani u njemu će se kupati idućeg leta“, kaže Šušnica.

Šušnica je ovdašnjim medijima rekao da je puno lažnih informacija na društvenim mrežama vezanih za gradnju bazena i obećao da će pred kraj ove ili početkom iduće godine izaći u javnost sa kompletnom, istinitom pričom od početka do kraja gradnje bazena.

„Izneću sve argumente papirološki, objasniti kako je tekao tok gradnje, zašto se stalo. Nestali su, na primer, građevinski dnevnici, gde piše da je do sada utrošeno 168 miliona dinara, kao i šta je čija obaveza u ovoj investiciji. Ima tu cuenja vode, sleganja, ima velikih problema, ali ćemo ih rešiti zajedno sa predsednikom SO Mitom Lačanskim, kome se zahvaljujem zbog izuzetnog angažovanja“, rekao je Branislav Šušnica.

Nestali građevinski dnevnici, gde piše da je utrošeno 168 miliona dinara, kao i šta je čija obaveza u ovoj investiciji Lačanski, između ostalog, kaže da je ekipa na čijem on čelu za 40 dana uspela da reši probleme koje neko drugi nije mogao za pet godina.

„Ima tu felera, bazen malo propušta vodu, stručnjaci kažu da se sleže, jer je prvi put napunjen vodom, ali svi nedostaci biće otklonjeni i završićemo ono što drugi nisu“, istakao je Lačanaski.

On dodaje da su pustili u rad mašinsko odeljenje i sve funkcioniše.

„Moram priznati da bazen sada, kada je napunjen vodom, predivno izgleda, u sportsko rekreacionoj zoni, pored jezera Tikvara i obale velike reke“, kaže Lačanski.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here