Bez putarine kroz Makedoniju

Priprema se 200.000 smart kartica

110
Izvor: Shutterstock

Turisti iz Srbije u Severnoj Makedoniji će od 15. juna do 15. avgusta biti oslobođeni plaćanja putarine, odlučila je juče (25.05.) vlada u Skoplju.


Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo finansija je zaduženo da na račun vlade prebaci 172 miliona denara za nabavku 200.000 „M-smart kartica“ za besplatnu putarinu za vozila turista Srbije koji će tokom leta tranzitirati „Koridorom 10“.

Te elektronske kartice vozila srpskih turista će dobijati na Graničnom prelazu „Tabanovce“ prilikom ulaska u Severnu Makedoniju, a za njihovu raspodelu je zaduženo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Premijer i ministri u vladi Severne Makedonije su ranije najavili da će biti doneta odluka da srpski turisti od 15. juna do 15. avgusta budu oslobođeni plaćanja putarine u znak zahvalnosti za antikovid vakcine koje je Beograd poklonio Skoplju.

Javno preduzeće za državne puteve treba da obezbede sukcesivnu isporuku kartica za besplatnu putarinu srpskim turistima, a nakon što se okonča taj projekat i da, u slučaju neka sredstva preostanu, ih vrati u državni budžet.


Pročitaj: Moguće ukidanje mera i pre 21. juna, cilj imunizacija 70 odsto građana

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here