U okolini Petrinje devet potresa tokom noći

Magnituda potresa bila je 3,1 po Rihterovoj skali

107
Фото: Pixabay

Danas od ponoći do ranih jutarnjih časova zabeleženo je ukupno devet potresa u okolini Petrinje, među kojima je najjači, od 3,1 stepena po Rihterovoj skali, zabeležen u 2:50 časova i vodi se kao „umeren“, dok je još osam potresa bilo slabijeg intenziteta, saopštila je Seizmološka služba Hrvatske (SSH).


U 2:50 časova seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabeležili su umeren potres s epicentrom 11 kilometara od Petrinje, a magnituda potresa bila je 3,1 po Rihterovoj skali, a intenzitet u epicentru je IV stepena EMS lestvice, saopštila je SSH.

Prema njihovim podacima, danas od ponoći u okolini Petrinje dogodilo se još osam potresa magnituda između 2 i 3 po Rihteru, od kojih je najjači bio potres magnitude 2,8 i intenziteta u epicentru III-IV stepena EMS lestvice, koji se dogodio u 2:13 minuta.

 

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Grad Beograd nastavlja da pomaže ugroženom stanovništvu Petrinje, pa je tako u to područje Hrvatske nedavno pogođeno snažnim zemljotresom poslao još montažnih kuča.

„Sinoć je još 12 montažnih kućica, poklon Grada Beograda, transportovano u Petrinju i Glinu“, objavio je jutros na svom Fejsbuku zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad Beograd je prošle sedmice već poslao 22 montažne kuće namenjene porodicama koje su nakon razornog zemljotresa ostale bez svojih domova i bez smeštaja u Glini i Petrinji.

POGLEDAJTE: Biskup iz Hrvatske: Potres teško predvidiv, ne možemo se boriti kao protiv Srba

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here