U Vukovaru grupa od sto mladića uzvikivala „Ubij Srbina“

Opet provokacije u Vukovaru

515
Foto: RTV

VUKOVAR – U Vukovaru se u nedelju (09.05.), na Dan pobede nad fašizmom, dogodio novi antisrpski incident, nakon što je prošle nedelje grupa navijača u Borovom Selu uzvikivala „Ubij Srbina“, javljaju hrvatski mediji.


Kako je izjavio predsednik vukovarskog SDSS Srđan Kolar, kod restorana Mornar oko 11 časova grupa od oko 100 mladića obučenih u crno ponovo je uzvikivala „Ubij Srbina“, a policija je reagovala.

Prema pisanju portala Novosti.hr, ti mladići su kraj krsta u Vukovaru uz baklje razvili transparent na kojem je pisalo: „Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema“.

Kolar je rekao da su ga zbog ovog događaja zvali brojni građani Vukovara koji su uznemireni nakon sličnog incidenta koji se desio na pravoslavni Uskrs u Borovom Selu.

„Verujem da je do svega došlo zbog bunta jer su privedeni oni koji su prošle nedelje u Borovu skandirali slične parole“, ocenio je Kolar.

Portparol Policijske uprave vukovarsko-sremske Dragoslav Živković potvrdio je da je došlo do okupljanja između 150 i 200 ljudi kod krsta u Vukovaru, da okupljanje nije bilo najavljeno, kao i da je policija kontrolisala skup.

Grupa od dvadesetak mlađih muškaraca prošla je na pravoslavni Uskrsa kroz Borovo Selo uz povike „Ubij Srbina“ i „Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati“, a pratila ih je policijska patrola.

Zbog tog incidenta hrvatska policija je podnela krivične prijave protiv 14 osoba.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]


Pogledaj:  Hrvatski ministar: Ne podižemo vojni kamp nego broj vojnika na Kosovu

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here