Ukida se roming između Srbije i Grčke

U Grčkoj se više neće plaćati tarifa rominga

325
Foto: Free Images, ilustracija

Sporazum između Srbije i Grčke biće potpisan već sledeće sedmice i stupiće na snagu odmah, najavila je premijerka Ana Brnabić koja učestvuje na ekonomskom forumu u Atini.


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je juče u Atini, posle sastanaka sa državnim vrhom Grčke, da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga.

„Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka”, rekla je Brnabićeva za Tanjug.

Premijerka je navela da će ministarka za telekomunikacije, trgovinu i turizam Tatjana Matić već sledeće sedmice doći u Atinu da potpiše taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

„Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo građanima koji planiraju putovanje u Grčku tokom leta”, rekla je Brnabićeva.

Ona je prenela da je premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu zahvalila na tome što je Grčka jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji.

„Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde”, navela je premijerka.

Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, rekla je Brnabićeva i istakla da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.


Pročitaj: Prvi letnji aranžmani uplaćeni, gde i kako možemo na more

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here