Sabotiraju aukciju Ronaldove trake koja je namenjena za lečenje bolesnog dečaka

Novac se sakuplja za lečenje šestomesečnog Gavrila Đurđevića

248
(Foto Beta/AP)

Fondacija Zajedno za život i sajt za prodaju Limundo obrisale su basnoslovne ponude za kapitensku traku, koju je Kristijano Ronaldo bacio na travu stadiona „Rajko Mitić“, jer su pojedini ljudi aukciju iskoristili za šalu, a ne za pomoć šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću.


Fondacija „Zajedno za život“ objavila je da je dežurni radnik na stadionu uzeo traku sa terena i da je odlučio da je donira, kako bi se pokrenula humanitarna aukcija.

Sva prikupljena sredstva biće namenjena za lečenje šestomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Ovo je trebalo da bude lepa akcija, da se pomogne Gavrilu kom je neophodno dva i po miliona evra za lečenje, ali pojedinci su to iskoristili da se iz fotelje zafrkavaju sa životom deteta.

U noći između utorka i srede cena je krenula da raste vrtoglavom brzinom, te je u roku od nekoliko sati sa 13 miliona premašila cifru od preko milijardu dinara.

Poslednja cifra koja je bila ponuđena na aukciji je od korisnika „Pavlasa“ iznosila 1.280.000.170 (milijardu i 280 miliona dinara), odnosno oko 11 miliona evra, prenosi Sputnjik.

U međuvremenu su administratori Limunda uklonili ove lažne ponude.

Povodom lažnih učesnika aukcije, oglasili su se i administratori Limunda.

„Aukcija je krenula odlično, ali je nažalost privukla i neozbiljne ponuđače koji svojim ponudama kvare ovu humanitarnu akciju. Sve ponude koje nisu ozbiljne uklanjamo i činimo sve što je u našoj moći da održimo regularnost aukcije. Da bismo sprečili ovakvo ponašanje pojedinaca, upravo smo uveli dodatni korak – verifikaciju potencijalnog kupca na ovoj aukciji. Nakon što potvrdimo da je regularan, ponuđač će moći da unese svoju ponudu. Ukoliko onaj ko pobedi na aukciji i pored svega odbije da uplati izlicitiran iznos, protiv njega može biti podneta krivična prijava. Ovim putem apelujemo na sve da na aukciji učestvuju samo oni koji žele i mogu da pomognu, jer se, podsećamo, ovde borimo za život jedne bebe.“


Pogledaj: Posebna pomoć za firme kojima su prihodi pali više od petine

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here