Austrija od danas otvorena za građane Srbije, za Holandiju dovoljan samo pasoš

356
Foto: Pixabay

Od ponoći je stupila na snagu uredba Ministarstva zdravlja Austrije kojom je Srbija stavljena na listu bezbednih zemalja, što omogućava građanima Srbije da ponovo putuju u tu zemlju.


Pored Srbije na listu bezbednih zemalja dodate su SAD, Severna Makedonija, Albanija, Hongkong, Japan, Makau, Saudijska Arabija, Tajvan, Tajland i Vijetnam.

Građanima tih zemalja omogućeno je ponovo putovanje i iz turističkih razloga, ali samo uz posedovanje sertifikata o vakcinaciji, ili negativnog testa, odnosno lekarskog atesta o preležanom kovidu19.

Građani Srbije od danas mogu putovati u Holandiju bez bilo kakvih potvrda i dovoljan im je samo pasoš, a isto važi i za Holanđane koji putuju u Srbiju, kaže ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

„Ovo je veoma dobra vest, kao i ona da Austrija priznaje naše digitalne sertifikate. Činjenica da je Srbija na zelenoj listi Evropske unije značajno je olakšala proces priznavanja naših sertifikata i očekujem da će od 1. jula biti mnogo lakše kretati se i putovati kao i da će od tada u Srbiju dolaziti znatno više turista“, objasnila je Matić za Tanjug.


Pogledaj: Redovno javljanje nezaposlenih službi za zapošljavanje od sada lično

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here