Biljani Čekić koja je glumila lik devojčice Dare stipendija od Hilandara

234
Foto: Youtube screenshot (Informer)

Glumici Biljani Čekić, koja je igrala lik devojčice Dare Ilić u filmu „Dara iz Jasenovca“, uručena je stipendija Zadužbine Hilandar koju će dobijati do završetka školovanja.


Kako je preneo RTS, stipendiju je, po blagoslovu igumana manastira Hilandara, arhimandrita Metodija, uručio direktor Milivoj Ranđić.

Manastir Hilandar je ovim gestom želeo da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare, navodi se u saopštenju Zadužbine.

„Ona je svojom potresnom ulogom doprinela da se sa stradanjem nevinih Srba, Jevreja i Roma, a posebno dece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili. Bratstvo Hilandara se nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspešno školuje i da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice, susreću“, piše u saopštenju.

U pratnji Biljane bili su njen otac Radovan, sestra Dajana, brat Stefan i producent filma „Dara iz Jasenovca“ Maksa Ćatović.


Pogledaj: „Dara iz Jasenovca“ i TV serija, emitovanje na jesen

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here