Danas isplata 60% minimalca za više od 235.000 firmi

72

Oko 18.200 dinara, koliko iznosi 60 odsto minimalne zarade, država će zaposlenima isplatiti danas, u okviru drugog paketa mera pomoći privredi.

To je podrška za 235.372 preduzeća koja su učestvovala i u prvom krugu pomoći države privredi, usled uticaja pandemije virusa korona.

Za ova preduzeća, koja nisu morala da se prijavljuju za drugi krug pomoći jer su prijavljena automatski, iz budžeta će biti opredeljeno 18,4 milijardi dinara. Tako će 1.016.535 zaposlenih dobiti novčanu pomoć.

„Onaj koji je ostvario pravo, a novac ne želi, ili ne ispunjava uslove, samo ne treba da ga troši i sredstva će biti automatski vraćena u budžet, najkasnije do 31. oktobra“, rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali.

To praktično znači, da će svi oni radnici koji su tokom prethodnih meseci primili po 90.000 dinara, dobiti još po 36.000 dinara, a sve ukoliko se njihovi poslodavci ne odluče da novac ipak ostave u trezoru države.

 

Isplata novca će se izvršiti na već otvoreni kovid račun i direktna davanja se mogu koristiti isključivo, istakao je Mali, za isplate zarada i naknade zarada zaposlenima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here