Dnevno u Srbiji 10.000 zahteva za lične karte i pasoše

MUP kaže da je preduzeo sve da odgovori na njih

383
Foto: 021.rs

Od početka juna u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji dnevno se podnosi u proseku oko 10.000 zahteva za izdavanje pasoša i ličnih karti.


Svakodnevno oko 8.500 građana dođe u policijsku stanicu da podigne lična dokumenta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Samo tokom ponedeljka izdat je rekordni broj ličnih dokumenata, 9.139 pasoša i 3.164 lične karte“, naveo je MUP, uz napomenu da je u prvoj polovini juna u odnosu na isti period 2019. godine, pre izbijanja pandemije, broj zahteva za izdavanje veći za 40 odsto.

Ministarstvo je ukazalo da je povećan broj šaltera sa 390 na 480, a u najopterećenijim policijskim stanicama produženo je i radno vreme, kako bi se unapredio rad i ubrzao proces.

Dodaje se da usled epidemiološke situacije veliki broj građana nije pravovremeno produžio ili zamenio lična dokumenta, zbog čega je ove godine znatno povećan broj zahteva.

Ministarstvo ističe da je preduzelo sve mere kako bi efikasno odgovorilo na povećane zahteve građana i pozivalo ih da na vreme provere važenje svojih putnih isprava i ličnih dokumenata i pravovremeno podnesu zahtev za izdavanje novih, ne čekajući poslednji momenat.


Pogledaj: Gde možete na odmor u okolini Novog Sada i koliko će to da vas košta?

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here