EPS: Kako ostvariti popust od pet odsto na račune za mart, april i maj

4086

Zbog pandemije, starijima od 65 godina već je odobreno da račune za grejanje i komunalije plate odloženo uz postojeće olakšice i bez kamate.

EPS je doneo odluku da svim građanima koji struju plate do 28. u mesecu, račune za struju za mart, april i maj umanje za pet posto. Neće se obračunavati ni kamata ako ih plate do kraja juna.

Tu olakšicu sada mogu dobiti sva domaćinstva na račune za tri meseca tokom trajanja vanrednog stanja. Ona će biti iskazana u nekom od narednih obračuna u zavisnosti od tempa plaćanja.

Dakle, računi za mart, april i maj za sve građane Republike Srbije su bez kamate, sa pet posto popusta. Naravno, ovo sve važi ako uplatu izvrše do 30. juna – rekao je Milorad Grčić, v. d. generalnog direktora EPS-a, a prenosi RTS.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je pozvao sve građane da, čim se stvore uslovi, plate svoje račune da im se ne bi gomilali.

U kućnim budžetima značajno je smanjenje i troška za gorivo. Derivati su sve jeftiniji, od prošle sedmice cene su pale i do osam dinara.

– Cena benzina na benzinskim stanicama u Srbiji u proseku se kreće oko 124 dinara, a dizela oko 133 dinara i, po svemu sudeći će još dug vremenski period moći da kupuju gorivo po ovim izuzetno niskim cenama – rekao je Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Statistika pokazuje da građani Srbije najredovnije plaćaju račune za mobilne telefone i internet, saznaje RTS.


Možda će Vas zanimati:

Janković: Od sutra ispitivanje kolektivnog imuniteta u Srbiji

Kon: Vanredno stanje može biti ukinuto relativno brzo

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here