Grčka otvara granice sredinom juna, srpski turisti dobrodošli

347
Фото: Pixabay

Grčke planira da 15. juna otvori granice za državljane 15 zemalja, među kojima se nalazi i Srbija, rekao je ambasador Grčke u Beogradu Jorgos Dijakofotakis tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.


Jorgos Dijakofotakis je rekao da bi 15. juna trebalo da bude uspostavljen i redovan avio-saobraćaj između dve zemlje i izrazio nadu da će srpski turisti i ove godine letovati u Grčkoj.

Ivica Dačić I Jorgos Dijakofotakis su ocenili da su dve zemlje pravovremenim merama i odlučnom politikom uspele da značajno ublaže posledice pandemije kovid 19 i sačuvaju ljudske živote, kao i da preduzmu značajne mere usmerene na očuvanje svojih ekonomija.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog postepene normalizacije epidemiološke situacije u obe zemlje, ističuću da to otvara prostor za nastavak aktivnosti na daljem produbljivanju bilateralnih odnosa, a posebno u oblasti ekonomije.

Dačić će 12. juna boraviti u zvaničnoj poseti Atini, gde će s ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom razmotriti važna pitanja iz oblasti bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje, kao i aktuelne teme na planu prevazilaženja posledica pandemije kovid 19.

[rev_slider alias=“matis-„][/rev_slider]

 


Pogledaj: U ponoć ističe rok za prijavljivanje za 100 evra

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here