Isplata 30 evra: Svim penzionerima 6. maja, korisnicima socijalne pomoći 7. maja

Sutra počinje prijavljivanje punoletnih građana

816
Фото: Танјуг

U sredu, 28. aprila počinje prijavljivanje punoletnih građana Srbije za pomoć od 30 plus 30 evra putem portala Uprave za trezor, a telefonska prijava, prema rečima ministra finansija Siniše Malog kreće od 5. maja.


Novac će, kako je saopšteno, svim penzionerima biti isplaćen u istom danu – 6. maja. Dan kasnije biće isplata korisnika socijalne pomoći i građana na izdržavanju zatvorske kazne, dok isplata za ostale građane kreće 12. maja. Dodatnih 60 evra nezaposlenima – u junu.

Proces prijave biće organizovan kao i prošle godine, kada je pomoć države od 100 evra dobilo oko 6,2 miliona građana Srbije, naveo je Mali gostujući na TV Hepi, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Za ovu vrstu pomoći, kako je rekao, ne treba da se prijavljuju penzioneri, korisnici socijalne pomoći, niti osobe koje su na izdržavanju zatvorske kazne.

Uplata pomoći najstarijima, kako je najavljeno, kreće odmah nakon prvomajskih praznika.

„Dakle, 6. maja isplatićemo sve penzionere u jednom danu. Penzionera ima više od 1,7 miliona i njima će prvo biti uplaćena pomoć. Korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće pomoć 7. maja, a tri dana kasnije, 10. maja biće uplaćeno i drugih 50 odsto minimalne zarade, što je deo trećeg paketa pomoći“, rekao je Mali.

Ministar finansija je naveoda će isplata pomoći za ostale građane početi 12. maja i da očekuje da će taj proces biti završen u roku od osam dana, do 20. maja.

Napomenuo je i da u trećoj i četvrtoj nedelji maja građani na Kosovu i Metohiji mogu očekivati pomoć države.

„Pomoć od 100 evra će dobiti građani na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, a 200 evra će biti uplaćeno za one koji tamo žive, a nezaposleni su“, rekao je on.

Oops...
Slider with alias matis namestaj novooo not found.

Kako je saopšteno, ministar finansija je dodao da će svi nezaposleni u Srbiji, koji su registrovani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje dobiti pomoć od 60 evra, koja će im biti isplaćena u junu.

Istakao je da će sutra, 27. aprila početi isplata pomoći za gradske hotele, kojih se ukupno prijavilo 294, i da ove nedelje počinje uplata 600 evra po autobusu, za sve autoprevoznike koji su se prijavili.

„Ukupan treći paket pomoći vredan je 257 milijardi dinara. U aprilu smo već isplatili 50 odsto minimalne zarade, koju je dobilo preko milion i 130 hiljada radnika u Srbiji zaposlenih u mikro, malim, srednjim, velikim preduzećima i kod preduzetnika“, objasnio je on.


Pogledaj: Stefanović: Vraćanje obaveznog vojnog roka će koštati osam milijardi godišnje – imamo novca

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here