Iz saobraćaja isključeno 18.000 pijanih i 700 drogiranih vozača

Pojačana akcija kontrole saobraćaja

313

Saobraćajna policija će od srede, 16. juna do utorka, 22. juna pojačano kontrolisati saobraćaj na putevima u Srbiji.


Fokusiraće se na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci

U okviru akcije, u subotu, 19. juna, po prvi put će biti realizovana i akcija pod nazivom „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će tokom 24 časa neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan je od najvećih problema bezbednosti saobraćaja u većini evropskih zemalja, uključujući i Srbiju. Reč je o prekršaju koji, uz prekoračenje brzine, najviše doprinosi izazivanju saobraćajnih nezgoda i težini posledica.

S druge strane, prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u ogromnom je porastu u svim evropskim zemljama, a u Srbiji je broj sankcionisanih vozača od početka ove godine gotovo tri puta veći u odnosu na isti period prošle godine.

Saobraćajci su od početka ove godine iz saobraćaja isključili oko 18.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 700 vozača zbog vožnje pod dejstvom droge.

Akcija saobraćajne policije istovremeno će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).


Pogledaj:

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here