Još osam porodica iz opštine Bačka Palanka dobilo sredstva za kupovinu kuće

Potpisani ugovori o kupovini još 81 seoske kuće u Srbiji

3023
Foto: Ministarstvo za brigu o selu/Siniša Đukić

U Beogradu su u petak, 24.09. potpisani ugovori o kupovini još 81 seoske kuće, uz subvencije Ministarstva za brigu o selu.


Ugovore za kupovinu seoskih kuća juče u je u Beogradu potpisalo osam porodica sa teritorije opštine Bačka Palanka. Dodeljena su sredstva za kupovinu dve kuće u Gajdobri, po jedna u Obrovcu i Tovariševu, tri u Pivnicama i jedna u Silbašu.

„Konkurs o subvencionisanju kupovine seoskih kuća je u punom jeku, zahtevi svakodnevno stižu, nastavićemo sa dodelom istim ritmom”, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i podsetio da su zainteresovani kupci do sada izabrali 300 seoskih kuća.

Među potpisnicima ugovora je 65 bračnih i vanbračnih parova, sedam samohranih roditelja i devet mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica. Većina je do sada živela u zajednici, ali ima dosta njih koji su za svoj krov nad glavom plaćali mesečni zakup.

Do sada je najviše zahteva stiglo iz opština Bačka Palanka (sela Gajdobra, Pivnice, Silbaš, Obrovac i Tovariševo) i Kikinda (Nakovo, Banatska Topola, Bašaid, Rusko selo, Iđoš, Novi Kozarci), a za njima su sela opština Šid, Kikinda, Aleksinac, Pirot, Svilajnac, Žitorađa…

Prosek starosti dosadašnjih podnosilaca prijava je 30 godina, a prosečna cena seoske kuće sa okućnicom je 1.081.159 dinara, javlja Beta.

Sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava, a najkasnije do 1. novembra ove godine.

Uredbom Vlade Srbije predviđena je subvencija od 1,2 miliona dinara kao maksimalan iznos za kupovinu jedne seoske kuće sa okućnicom, a dodeljuje se mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladim poljoprivrednicima do 45 godina života.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here