Kon: Maske za đake ne moraju biti troslojne, mogu bilo kakve

159
Foto: Unsplash

Nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv koronavirusa, kako su preneli neki mediji, već će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi, kazao je epidemiolog.


Epidemiolog Predrag Kon danas je demantovao informacije koje su preneli neki mediji, da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske, i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske. Kon je za televiziju Hepi izjavio da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose „bilo kakve maske”, uključujući hirurške, platnene ili šivene.

 

„Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (koronavirusa) zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu, pokazaće koliko smo kao društvo spremni”, kazao je Kon, prenosi Beta.

On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije koronavirusa značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put, što pokazuje da „očigledno treba vremena, jer ima onih koji ne poštuju mere”.

„Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne veruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo”, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv koronavirusa, kako su takođe preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz saglasnost roditelja.


Pogledaj: Vlada Srbije formira specijalni tim za zaštitu svetinja

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here