Kon: Reklamiraju se dočeci Nove godine, a Krizni štab to nije odobrio

Da li će biti dočeka Nove godine?

654
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Epidemiolog i član Kriznog štaba, Predrag Kon, izjavio je u ponedeljak (20.12.) da se neprekidno reklamira doček Nove godine na trgovima, a da to do sada niko u Kriznom štabu nije ni odobravao, ni podržavao.


Kon je za RTS rekao da niko nije odobrio okupljanja više od 500 ljudi, a da se uveliko reklamiraju organizovani dočeci Nove godine na trgovima.

– Sigurno neće biti nijednog epidemiologa, bar u Kriznom štabu, koji će podržati takve događaje. Činjenica je da ili ćemo raditi proaktivno ili ćemo čekati kad krene porast pa onda preduzimati mere, ali jeftinije i bolje se prolazi kad se proaktivno radi – naglasio je Kon.

Prema njegovim rečima, doček je „triger“ za prenos virusa. Ocenio je da se epidemijska situacija u Srbiji poboljšava iz dana u dan, ali da upozorava situacija sa omikron sojem i dolaskom naših ljudi iz inostranstva, gde omikron počinje ozbiljno da dominira.

– Očekujemo veći priliv i tog virusa i virusa gripa u nekom bliskom periodu, u narednim danima i već su mnogi došli. Ono što može da se očekuje je da zastane taj pad – naveo je Kon. Istakao je da nas u drugoj polovini januara neminovno čeka skok broja novozaraženih.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here