Mali: Novac će dobiti i nezaposleni u Srbiji

Što se tiče modaliteta pomoći za nezaposlene, Mali je istakao da će se brzo izaći sa predlogom i da se već uveliko radi na tome sa Nacionalnom službom za zapošljavanje

1037
Фото: Танјуг

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će, u okviru trećeg paketa pomoći države, za šta je izdvojeno oko 250 milijardi dinara, pomoć dobiti i nezaposleni, saopštilo je danas Ministarstvo.


„Država želi da pomogne i onima koji su, nažalost, izgubili posao tokom pandemije korona virusa. Dakle, pomažemo svim građanima, i nezaposlenima na Kosovu i Metohiji i u centralnoj Srbiji, pomažemo privredi i pokrivamo sve koji su osetili negativne posledice pandemije“, rekao je Mali.

Što se tiče modaliteta pomoći za nezaposlene, Mali je istakao da će se brzo izaći sa predlogom i da se već uveliko radi na tome sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Mali je podsetio da će prijava za pomoć svim punoletnim građanima početi 28. aprila i da će biti organizovana kao i prošle godine, preko kol centra i portala Uprave za Trezor.

On je objasnio da će pomoć od 100 evra dobiti svi Srbi sa Kosova i Metohije, uključujući i decu, dok nezaposleni na Kosovu mogu očekivati dodatnih 100 evra.

„To je novina kada je pomoć za građane u pitanju, još uvek razmišljamo o modalitetima i uskoro izlazimo i sa tim predlogom“, kaže Mali i dodaje da je to još jedna potvda da je država spremna da pomogne i najveći teret krize preuzme na sebe.

Pogledaj: Novi besplatni udžbenici na sajtu Fondacije Alek Kavčić

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here