Miš nađen u zamrznutom povrću poreklom iz Srbije

Agenciji za hranu i veterinarstvo najavila vanredni inspekcijski nadzor

1114
Foto: Pixabay

Zbog sumnje da je u jednom pakovanju povrća nađen miš, Agencija za hranu i veterinarstvo Severne Makedonije je danas zabranila promet zamrznutog povrća „poreklom iz Srbije“, pod nazivom „Sani fantazi Rojal miks“ (Sunny Fantasy Royal mix).


„Sani fantazi“ je robna marka lanca samousluga KAM, veoma popularnih zbog pristupačnih cena.

Fotografije smrznutog povrća s mišem, i to već u tiganju, u nedelju je objavio odbornik u Gradskoj skupštini Bitolja, Ivan Čulakoski. Na kesi povrća piše: „Poreklo: Srbija“ i „Made in Serbia for KAM“.

U saopštenju Agencija navodi da je „zbog sumnje na fizičku kontaminaciju (prisustvo miša)“, trgovinskom lancu KAM naređeno da to zamrznuto povrće povuče iz svih radnji u Severnoj Makedoniji, a građani su pozvani, ukoliko su kupili taj proizvod, da ga „pažljivo otvore i pregledaju i ako utvrde prisustvo stanih tela da ga vrate“ i da o tome obaveste Agenciju za hranu.

Dodaje se da Agenciji za hranu i veterinarstvo nije podneta prijava o nalaženju miša, ali je ona ipak najavila vanredni inspekcijski nadzor i proveru da li je zamrznuto povrće povučeno iz maloprodaje, a obaviće i pregled odredjenih primeraka iz svake serije ovog proizvoda.


Pogledaj: Srbija dobija dva nova međunarodna aerodroma – u Novom Sadu i kod Dobanovaca

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here