На КиМ прогоне Србе због сусрета са Вучићем

На мети се нашли полицајци и судија Љиљана Стевановић

98

После премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, који је отворено позвао надлежне органе да спроведу истрагу о полицајцима са Косова и Метохије који су били на састанку са председником Србије Александром Вучићем 22. марта у Београду, огласио се и председник Врховног суда Косова Енвер Пеци, који је навео да „Судски савет Косова разматра питање учешћа председнице Основног суда у Митровици, Љиљане Стевановић, на поменутом састанку“.


На овај начин Приштина је отворила лов на Србе који су дошли у Београд како би са државним врхом Србије размотрили шта предузети поводом одлуке Аљбина Куртија и његове владе да нашим сународницима на КиМ забране да гласају 3. априла на бирачким местима на која су ишли и током ранијих избора.

Још док је трајао састанак у Београду, којем су, осим политичких представника Срба са Косова и Метохије, учествовали и судије и српски припадници командног ланца косовске полиције, огласила се косовска министарка правде Аљбулена Хацију. Она је навела да јој је „жао што Љиљана Стевановић учествује“ и позвала Судски савет Косова да предузме мере око тог случаја.

Присуство припадника полиције и судија на састанку представника Српске листе са председником Србије Александром Вучићем једна је од важнијих вести којима се последња два дана баве приштински медији на албанском језику. Преносе се Куртијеве речи да је „видео фотографије састанка Срба са Косова са председником Вучићем, али да није препознао припаднике полиције и судије, јер не зна како изгледају“. Ту је и његова претња да ће наложити надлежним институцијама да се позабаве тим питањем.

Курти провоцира

Курти је позвао Србе са КиМ, који су за петак (25.03.) најавили протесте због одлука приштинских власти, да се не окупљају и тврди да за то нема разлога. Он је навео да би их разумео да протестују због економске ситуације, односно социјалног положаја. Срби су за данас најавили мирне протесте у Грачаници и Митровици.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here