Nema nove pomoći privredi, ugrozila bi stabilnost i stopu javnog duga

335

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče da država ne razmatra novi paket mera pomoći privredi zbog korona virusa, jer bi na taj način ugrozila stabilnost i stopu javnog duga.


„Nema, ne može da obezbedi država još para (za pomoć privredi). Ako bude obezbeđivala još više, država će da ugrozi stabilnost i stopu javnog duga, a ja sam obećao narodu da nećemo preći stopu javnog duga 60 odsto u odnosu na BDP, što je Mastriht nivo“, rekao je Vučić.

Vučić je u Batajnici, upitan da li se razmatra novi paket mera privredi i kako komentariše navode sindikata da je privreda ponovo pogođena i da očekuju masovna otpuštanja, rekao da su masovna otpuštanja pojedini mediji najavljivali pre nekoliko meseci, ali da se to nije desilo i da sada u Srbiji ima 6.000 više zaposlenih nego pred početak krize.

„Što se tiče sindikata, ja volim Ljubu Orbovića (predsednika S S S S), on razume državu uvek i razumem potrebu sindikata da uvek štite radnike, i ja sam na strani radnika. Ali država nije ćup iz kojeg možete da uzmete šta hoćete“, rekao je Vučić.

Konstatovao je da je sinoć, gledajući nekoliko dnevnika i vesti po celom regionu, stekao utisak da se komunizam vratio na mala vrata.

[rev_slider alias=“delicija“][/rev_slider]

 

„Sve su vesti negativne, da uzmete konopče da se obesite, a drugo je-državo daj plati! Odakle, hoćete da štampamo pare“, upitao je Vučić.

Kaže da je Srbija, i po oceni MMF, najbolje izašla iz finansijske krize, a da sad neki ponovo traže pare.

„Mislite da imamo ćup pa dođete pa uzmete? Nađite takve predsednike, imate takve stručnjake koji su opljačkali zemlju i uvek kažu da država da još para“, rekao je Vučić.

„Srbija će mnogo više ulagati u ekologiju“

Srbija će svakako morati mnogo više novca da ulaže u “zelenu energiju” i ekologiju, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao u Batajnici odgovarajući na pitanje novinara koliko će Srbiji biti prioritet “zeleni oporavak” i ekološka bezbednost zemlje i njenih građana..

“Svakako ćemo morati da radimo na tome i da mnogo više novca ulažemo u zelenu energiju”, kazao je Vučić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here