Nezaposlenima 120 evra pomoći od države, podrška i za 3.000 muzičara

1925

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će država u okviru paketa pomoći privredi i građanima pomoći i nezaposlene, tako što će dobiti dodatnih 60 evra u junu.

Vučić je gostujući na RTS rekao da će nezaposleni kao svi punoletni građani dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru, ali i još po 60 evra u junu.

„Dakle, dajemo ukupno 120 evra za nezaposlene u ovoj godini“, naglasio je Vučić.

Novčana pomoć i za oko 3.000 muzičara

Vučić je najavio da će vlada verovatno sutra ili u ponedeljak doneti odluku o novčanoj pomoći za oko 3.000 muzičara, koji nisu registrovani u APR-u i nisu u sistemu PDV-a.

Predsednik kaže da je država našla način kako da pomogne muzičarima, koji ne plaćaju porez, a kojih ima oko 3.000.

„Dobiće podršku, videćemo da li će biti dva minimalca, što nije mala podrška“, naveo je Vučić.

Podseća i da će svi punoletni građani dobiti pomoć u maju i novembru po 30 evra odnosno ukupno po 60 evra, i još po 50 evra u septembru će dobiti penzioneri koji će tako dobiti ukupno 110 evra pomoći.

„Već od 8. aprila kreće i isplata minimalca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru, za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća – tri puta po pola minimalca. Zatim imamo sektorsku podršku za autobuske prevoznike, zatim hotelijere 350 evra po sobi i 150 po krevetu…“, naveo je Vučić.

Najavio je da će država verovatno morati da da bar još jedan minimalac ugostiteljima i svim drugim ugroženim sektorima.

Naglasio je da sve to država plaća i uspeva da ne poveća javni dug u odnosu na BDP.

„Ne dolazi u obzir da podižemo poreze,već ćemo taj novac naći u rastu“, poručio je Vučić.

Kaže da mu je Predrag Kon rekao da je nezadovoljan odlukom o zatvaranju od samo pet dana , a da mu je on odgovorio da poštuje njegovo mišljenje, ali da se mora naći način da se u Srbiji radi, i da se otvore i kafići i restorani.

Vučić je kazao da javni dug Srbije iznosi 58 odsto BDP, dok je u Italiji na primer 160 odsto, u Crnoj Gori 100 odsto, Francuskoj 116 odsto, Španiji 118 odsto, Grčkoj 220 odsto, a u Sloveniji i Hrvatskoj između 85 i 90 odsto.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here