Novak Đoković uručio skener aparat bolnici „Dragiša Mišović“

179
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“, juče je pušten u rad najsavremeniji Canon CT aparat, koji će pomoći bržoj dijagnostici kovida-19 pacijenata, saopštila je Fondacija Novak Đoković, a najbolji teniser sveta lično je uručio ovaj aparat, vredan 210.000 evra.


Đoković je, uručujući donaciju, zahvalio zdravstvenim radnicima i poručio da je neophodno da se svi ujedine i pruže im podršku.

„Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset meseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas“, poručio je Đoković, i izrazio nadu da će skener, ali i sva ostala donirana oprema, olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti zdravstvene institucije.

Direktor KBC „Dragiša Mišović“ Vladimir Đukić izrazio je veliku zahvalnost na nabavci vredne medicinske opreme.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

„Zahvaljujući tom aparatu imaćemo mogućnost da pacijente koji su intubirani, koji su na aparatima za veštačku ventilaciju, spustimo bezbedno ovde i oni će za 15 sekundi imati veoma preciznu i dobru dijagnostiku pluća, a i drugih organskih sistema, jer ovaj aparat može da radi i vaskularnu dijagnostiku i druge dijagnostike, što je značajno kod kovida-19, jer ne napada samo pluća“, izjavio je Đukić.

Poručio je i da je zdravstvenim radnicima u ovoj borbi, pored hrabrosti koju imaju, potrebna i energija i pobednički mentalitet Novaka Đokovića.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio je Novaku i Jeleni Đoković, kao i njihovoj Fondaciji na tome što su od početka kovid krize učinili mnogo toga kako bi se ublažile posledice pandemije.

„Država Srbija je samo u poslednjih pet godina uložila u razvoj zdravstvenog sistema, u izgradnju bolnica i nabavku opreme, više nego prethodnih nekoliko decenija, ali koliko god da ulažemo, pomoć i podrška društveno odgovornih pojedinaca ili kompanija, uvek je dobrodošla“, poručio je Lončar.

Fondacija Novak Đoković je, zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom, od izbijanja pandemije donirala milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.


Pogledaj: U ponedeljak počinje zima

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here