Od danas za lična dokumenta do 20 časova, a uprave rade i vikendom

Produženo radno vreme policijskih uprava i stanica

1451
Foto: 021.rs

Zbog povećanog interesovanja građana za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je niz organizaciono-tehničkih mera u cilju povećanja brzine i efikasnosti obavljanja tih poslova.


Od danas (13.07.) radno vreme u svim policijskim upravama i policijskim stanicama biće produženo, od 7:30 do 20 časova, dok je u Policijskoj upravi Novi Sad produženo do 21 čas.
Takođe, organizovan je i rad subotom od 7:30 do 15:30 časova, a u Policijskoj upravi Novi Sad od 7:30 do 21 čas.

Kako bi se posao brže i efikasnije obavljao, iz drugih linija rada na obavljanju poslova prijema zahteva za izdavanje ličnih dokumenata i uručenja dokumenata angažovano je 113 uniformisanih policijskih službenika i 130 službenika iz drugih sektora Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, u proceduri je produženje rada na određeno vreme i prijem novih službenika na upravnim poslovima za 109 osoba.

U toku je postupak zamene informatičke opreme za obavljanje upravnih poslova kao što su računari, skeneri, skeneri otisaka prstiju, čitači pasoša i drugo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i do sada, čini sve kako bi građani dobili lična dokumenta u skladu sa zakonskim rokom, uprkos velikom broju zahteva, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Zbog toga, apeluju na građane da vode računa o rokovima važenja ličnih dokumenata i na vreme podnesu zahteve za njihovu zamenu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here