Од сутра појачана контрола саобраћаја

Шта ће полиција контролисати?

1245
Фото: БАП ВЕСТИ

Од 16. до 22. септембра саобраћајна полиција спровешће међународну акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају у Србији.


Акција се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације Roadpol (мрежа саобраћајних полиција Европе) и биће усмерена на откривање прекршаја непрописног коришћења мобилног телефона и некоришћења сигурносног појаса, наводи се у саопштењу МУП-а.

Поред тога, како наводе, посебна пажња биће усмерена на откривање прекршаја пешака који употребљавају мобилни телефон и слушалице приликом преласка коловоза.

Упоредо са овом акцијом биће спроведен и превентивни пројекат Roadpol дани безбедности чији је циљ да барем једног дана ниједно лице не погине у саобраћајним незгодама широм Европе.

У ту сврху постављена је интернет презентација www.roadpolsafetydays.eu путем које се грађани могу упознати са циљевима пројекта, као и да потпишу симболично обећање да ће поштовати саобраћајне прописе.

Министарство унутрашњих послова напомиње да је у последњих недељу дана у саобраћајним незгодама у Србији погинуло 18 учесника у саобраћају, од којих је седморо млађих од 30 година.

„Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а поготово на младе возаче, да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу унапређењу своје безбедности и безбедности осталих учесника у саобраћају“, закључује се у саопштењу МУП-а.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here