Одржана седница Савета за националну безбедност због захтева Приштине за чланство у Савету Европе

Четири државе повукле признање Косова, две земље помажу Приштини

132
Фото: РТВ

БЕОГРАД – У Београду је у петак (13.05.), одржана седница Савета за националну безбедност, којом је председавао председник Србије Александар Вучић.


Седници у згради Генералног секретаријата председника Републике присуствовали су министар одбране Небојша Стефановић, министар спољних послова Никола Селаковић, министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, председник Скупштине Ивица Дачић и други министри.

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је, након седнице Савета за националну безбедност, да је председнику Александру Вучићу данас предао ноте четири државе које су повукле признање тзв Косова.

– Савет за националну безбедност овластио је председника Вучића да када буде сматрао за потребно обавести ширу јавност о којим државама је реч – рекао је Селаковић. Овим гестом, како је поручио Селаковић, Србија жели да дамо шансу државама чланицама Савета Европе да у јуну не покрену поступак пријема Косова у ову организацију.

– Тиме желимо да покажемо нашу спремност да разговарамо и да до решења долазимо кроз дијалог, а никако унилатерално –  рекао је Селаковић.

Такође, Селаковић је пренео да су наше обавештајне службе дошле до сазнања да најмање две велике државе раде на пружању озбиљне логистичке подршке Приштини у кампањи за нова признања, као и за зауставаљање кампање Србије за повлачење признања.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here