Почело пријављивање младих за 100 евра помоћи

Питали смо Бачкопаланчанина, који има 21 годину, на који начин ће потрошити паре

541
Image by Jojo Hasilla from Pixabay

Млади од 16 до 29 година од данас до 31. маја могу да се на порталу Управе за трезор idp.trezor.gov.rs пријаве за 100 евра помоћи државе која ће бити исплаћена 1, 2. и 3. јуна.


Mинистар финансија Синша Мали раније је напоменуо да право на пријаву имају млади који се нису пријавили у првом кругу, а они који су се већ пријавили не морају то поново да чине. Објасно је да се нови процес пријаве отвара за оне који су у међувремену напунили 16 година, или су на неки други начин стекли то право, односно уколико су прошлог пута имали право, али нису желели да га искористе.

Мали је навео да је у првом кругу исплате, по 100 евра добило 1.059.425 младих.

Министарство финасија саопштило је да је у пријави потребно да се наведе број личне карте, ЈМБГ и рачун у банци у којој желите да примите 100 евра. Уколико особа нема рачун у банци, бира само назив банке, а Министарство ће у његово име отворити привремени рачун у тој банци, а новац ће моћи да подигне уз неки од личних докумената.

Питали смо Бачкопаланчанина, Срђана Букарицу, који има 21 годину, да ли се пријавио за 100 евра и на који начин ће их потрошити:

– Пријавио сам се још прошли пут кад су делили помоћ младима, тако да се сад не морам пријављивати. Овај пут, са 100 евра ћу допунити џепарац за летовање, а тако ће и већина мојих пријатеља. Није велика новчана сума од које може нешто у животу да се промени, али свакакао добро дође нама младима за провод.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here