Počinje pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija koristiće alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu

434
Foto: Pixabay

Saobraćajna policija,od ponedeljka (6.12.) do nedelje (12.12.), vršiće pojačanu kontrolu saobraćaja, kako bi otkrila prekršaje upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.


Ova međunarodna akcija će početi danas u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL – Mreža saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP.

Saobraćajna policija će svakoga dana koristiti sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu. U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, naveo je MUP.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here