Počinje prijava za još 20.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji

Evo ko ima pravo da aplicira.

1209
Foto: RTV (Milan Erić)

„Jedini uslov je da se provede najmanje pet noćenja u nekom od više stotina objekata“ – navodi direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije.


Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić izjavio je danas da ovih dana počinje prijava za još 20.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji.
– Rebalansom budžeta je pre nedelju dana odvojeno 100 miliona dinara za 20.000 vaučera koji vrede po 5.000 dinara, jedini uslov je da se provede najmanje pet noćenja u nekom od više stotina objekata.

Svake godine je sve više tih objekata. Svi su prijavljeni i objavljeni na sajtu Ministarstva trovine, turizma i telekomunikacija – rekao je Seničić za TV K1, a prenosi Tanjug.

Kako kaže, svaki građanin može da aplicira, a jedini uslov je da nema prihode veće od 70.000 dinara mesečno.

– Potrebno je da na sajtu odabere objekat i izvrši rezervaciju u tom objektu, može samostalno ili preko turističke agencije. S tom potvrdom o rezervaciji i ličnom kartom se prijavljuje u bilo kojoj pošti i vaučer će stići na kućnu adresu – objasnio je Seničić.
Podseća da je prošle godine iskorišćeno više od 200.000 vaučera, da je početkom ove godine štampano 100.000 vaučera i da su svi podeljeni, zbog čega je i odvojeno novca za još 20.000 vaučera.

Seničić je dodao da postoji mogućnost da, u zavisnosti od interesovanja, bude štampano krajem godine još jedna emisija vaučera.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Kaže da su najtraženije u Srbiji prošle godine bile banje i planine.

Takođe, savetuje da se traže ne samo najpoznatije već i alternativne turističke destinacije, na kojima se može veoma povoljno letovati, a kojih ima puno u našoj zemlji.

Dodao je da je sve veće interesovanje građana i za reke u Srbiji.


Pročitaj: Najavljena isključenja struje za subotu (08.05.)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here