Појачана контрола саобраћаја до 3. маја, ево који прекршаји ће бити у фокусу

МУП апелује на све грађане да поштују саобраћајне прописе

896
Фото: БАП ВЕСТИ

Саобраћајна полиција ће од четвртка, од 21. априла до уторка, 3. маја, током предстојећих васкршњих и првомајских празника, појачано контролисати возаче.


Акција ће бити усмерена на откривање најтежих прекршаја, као што су прекорачење брзине, непрописно претицање, управљање возилом под дејством алкохола или дрога, некоришћење сигурносног појаса и непрописно коришћење телефона током вожње.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, полиција ће контролисати и ове учеснике у саобраћају.

Сваки контролисани возач биће алкотестиран, а приликом заустављања сваког возила које прекорачи брзину кретања, контролисаће се и да ли возачи и путници користе сигурносни појас.

„У 2021. години, за три празнична дана, у саобраћајним незгодама погинуло је 10, а повређено 300 учесника у саобраћају. Наглашавамо да је вожња под дејством алкохола најчешћи утицајни фактор настанка саобраћајних незгода током празника, што потврђује чињеница да су током прошле године у време празника у чак 53 саобраћајне незгоде учествовали возачи под дејством алкохола“, рекао је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.

МУП апелује на све грађане да поштују саобраћајне прописе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here