Полиција од данас у контроли возача аутобуса и камиона

Возачи, опрез!

444
Фото: 021

БЕОГРАД – Саобраћајна полиција ће од данас до недеље, 13. фебруара, спровести акцију појачане контроле возача аутобуса и теретних возила, с посебним акцентом на поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, најавио је МУП.


Уз то, посебна пажња биће усмерена на контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

Акција је део велике међународне активности која се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

У истој акцији која је спроведена октобра прошле године саобраћајна полиција открила је 7.793 прекршаја возача теретних возила и 428 прекршаја возача аутобуса.

Највећи број возача теретних возила и аутобуса санкционисан је због прекорачења времена управљања и других прекршаја везаних за тахографе, као и због прекршаја везаних за документацију возача и возила.

Саобраћајна полиција апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно возаче теретних возила и аутобуса да поштују саобраћајне прописе, да возе одморни и доследно се придржавају обавезног одмора и дужине времена у оквиру кога могу да возе, саопштио је МУП

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here