Poziv lokalnim samoupravama za sredstva za mere populacione politike

Obezbeđeno 650 miliona dinara

643
Ilustracija: RTV

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku raspisao je danas Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2020. godinu.


Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 650 miliona dinara.

Bespovratna sredstva namenjena su za sufinansiranje onih mera koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanje rada i roditeljstva, snižavanje psihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju.

Pravo učešća imaju opštine i gradovi, a uslov je da jedinice lokalne samouprave u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

 

[wonderplugin_slider id=26]

 

Kada je 2017. godine prvi put raspisan Javni poziv, finansirano je 15 jedinica lokalne samouprave u iznosu od 130 miliona dinara, u 2018. godini 61 gradu i opštini dodeljena su sredstva u iznosu od 500 miliona dinara,
Prošle godine 85 jedinica lokalne samouprave finansirano je sa 650 miliona dinara.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivalja poziva u Službenom glasniku Republike Srbije, odnosno do 13. februara 2020. godine.

Više detalja o Javnom pozivu, neophodnoj dokumentaciji i načinu prijavljivanja može se naći na internet stranici Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku (www.mdpp.gov.rs), kao i u Službenom glasniku Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here