Позив пекарима да се пријаве за куповину брашна по субвенционисаним ценама

Пријаве трају до краја маја

102
Foto: Pexels

Министарство трговине позвало је данас произвођаче хлеба да се пријаве за куповину брашна типа „Т-500” по субвенционисаним ценама из робних резерви. Пријављивање траје 31. маја ове године, пише лист „Данас“.


Критеријуми за одређивање количина брашна типа „Т-500”, које произвођачи хлеба могу купити из робних резерви по субвенционисаним ценама су следећи су да произвођач хлеба мора бити регистрован за производњу хлеба и пецива и да је активно правно лице.

Максималне количине брашна које произвођачи хлеба могу купити биће одређене пропорционално њиховој производњи хлеба од брашна типа „Т-500” по највишој произвођачкој цени од 38,68 динара по векни, почевши од 1. фебруара 2022. године до 30. априла 2022. године и намераваној производњи по произвођачкој цени од 41,20 динара по векни, до истека Уредбе.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација ће коначне спискове, са одређеним максималним количинама брашна, доставити Републичкој дирекцији за робне резерве. Пријаве се могу послати на адресу: [email protected].

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here