Poziv Srbima iz Hrvatske i Federacije BiH sa nerešenim stambenim pitanjem

Poziv uputio Odbor za rešavanje stambenog pitanja proteranih Srba

347
Фото: Canva

Odbor za rešavanje stambenog pitanja proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH poziva sve izbegle porodice iz Hrvatske i Federacije BiH koje su u statusu podstanara, žive u nedovršenim objektima ili u trošnim kućama da učestvuju u anketi i popune anketni upitnik elektronskim putem.


Anketni upitnik se nalazi na sajtu Odbora www.prognani.rs. Sprovođenje ankete počinje 1. novembra i traje 45 dana tj. do 15. decembra 2021. godine.

Cilj ankete jeste da se utvrdi tačan ili barem približno tačan broj izbeglih porodica iz Hrvatske i Federacije BiH koje nisu rešile svoje stambeno pitanje.

Nakon završene ankete biće urađena analiza prikupljenih podataka, odnosno koliko izbeglih porodica nema rešeno stambeno pitanje, za koji stambeni program se opredeljuju izbegle porodice. Analiza rezultata ankete biće objavljena na sajtu Odbora www.prognani.rs

Nakon urađene analize Odbor će poslati pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić sa apelom i molbom da država ispuni obećanje iz 2012. godine i trajno reši stambeno pitanje svih proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH.

Pismo će biti upućeno i narodnom poslaniku Miodragu Linti koji se godinama aktivno bori za rešavanje stambenog i brojnih drugih problema prognanih lica.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here