Познати датуми за пријављивање за 100 евра од државе

Исплата већ 1. фебруара

5406
Image by Jojo Hasilla from Pixabay

Пријављивање за 100 евра помоћи од државе за младе, почеће 15. јануара и трајаће до 30. јануара, а исплата је планирана за 1. фебруар.


За добијање 100 евра биће потребна само лична карта и отворен банковни рачун.

Председник Вучић је навео да на 100 евра може да рачуна око 1.050.000 младих у Србији. Он је објаснио да је ова мера донета с циљем да држава и тој категорији грађана укаже пажњу.

– За сва лица од 16 до 29 година припремали смо меру која ће се брзо реализовати, а то је мера наше подршке тим лицима, како би они у овако тешким условима могу да кажу да је држава показала како може да издвоји средства за њих. Зато ћемо свим младим који имају личну карту до лица која ће до 2022. године напунити 29. година, имаће право да се пријаве за новчани износ до 100 евра – рекао је Вучић на недавној конференцији за новинаре.

Дакле, биће потребно да се преко портала Управе за трезор пријаве лица која спадају у поменуту категорију, тј. унесу личне податке, као и банку у којој имају отворен рачун. У случају да немају рачун ни у једној банци, након што на порталу одаберу банку, биће им отворен наменски рачун на који ће држава уплатити новац.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here