Predložen zakon o novim radnim akcijama nalik na one u SFRJ

Sagovornici su se saglasili da su takve akcije definitivno najbolja tekovina bivše SFRJ

694
Foto: wikipedia

Predstavnici udruženja učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije predstavili su u petak, povodom 1. aprila, Omladinskog dana radnih akcija, predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću elemente za izradu Nacrta zakona o dobrovoljnim radnim akcijama.


Sagovornici su se saglasili da su takve akcije definitivno najbolja tekovina bivše SFRJ i da gotovo nema sredine u svim republikama nekadašnje države u kojoj nije organizovana radna akcija ili gde nije formirana omladinska ili pionirska brigada koja je učestvovala na nekoj od akcija.

Naglasili su da su tekovine tog vremena veoma važne jer smatraju da se na radnim akcijama gradilo, ali su se stvarala i prijateljstva i ljubav.

Kako je saopšteno, Dačić je zahvalio nekadašnjim omladincima i učesnicima radnih akcija na sugestijama povodom izrade Nacrta zakona.

Dačić je kazao da se uvek zalagao da doprinese negovanju tradicije iz tog perioda, jer je omladina tog vremena radeći gradila i sebe i istovremeno kroz zajednički rad upoznavala multikulturalnost stanovnika zajedničke domovine u kojoj je živela.


Pogledaj: Vremenska prognoza za naredne dane

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here