РЕМ доделио четири фреквенције

Расписаће конкурс и за пету

383
Фото: Canva

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) данас је доделио четири националне фреквенције – телевизијама Пинк, Прва, Хепи и Б92, и донео одлуку да се распише конкурс за доделу и пете националне фреквенције.


На данашњој седници, РЕМ је донео одлуке о издавању дозвола за пружање медијске услуге телевизијског емитовања путем земаљског дигиталног преноса за подручје Србије.

Потребном већином гласова, како је саопштено, дозволе су добили ТВ Прва, ТВ Пинк, Happy ТВ и ТВ Б92, које су и до сада уживале националну гледаност.

На тој седници Савет РЕМ-а је донео одлуке о издавању дозвола за пружање медијске услуге радија путем земаљског аналогног преноса у Србији, а потребном већином гласова дозволе су добили Hit Music ФМ, Радио С, Радио С2 и Play radio.

Такође, како се наводи, због великог интересовања за добијање дозволе за телевизијско емитовање за подручје целе Србије, Савет РЕМ-а је донео одлуку о расписивању Конкурса за додељивање још једне дозволе, за тзв. „пету фреквенцију“.

Савет РЕМ је на данашњој седници донео и одлуку о расписивању Конкурса за доделу дозвола за регион Београда, и то три дозволе за телевизијско емитовање путем земаљског дигиталног сигнала и 12 дозвола за пружање медијске услуге радија путем земаљског аналогног преноса.

„Савет РЕМ-а је одлуке донео на професионалан и одговоран начин, у складу са демократском процедуром, ценећи све околности наведене у конкурсној документацији, уважавајуци мишљења струке, јавности и сваког члана Савета РЕМ-а. Зато Савет РЕМ апелује на најширу јавност и указује на потребу да се избегне свака врста манипулације и политизације у вези са одлукама о које су донете“, стоји у саопштењу објављеном на сајту РЕМ-а.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here