Sindikat tvrdi da Šarčevićev model rada škola nije moguć

319
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije upozorila je danas da na osnovu uputstava koje je predložilo Ministarstvo prosvete, nije moguće organizovati rad u školama od 1. septembra i napraviti raspored.


Iz unije su naveli da je na sastanku sa resornim ministrom Mladenom Šarčevićem 13. avgusta „mnogo toga rečeno, ali gotovo ništa nije dogovoreno”.

„Na sastanku smo od ministra čuli da stručna uputstva nisu ‘Sveto pismo’ i da se mogu menjati, da su direktori odgovorni za organizaciju i realizaciju nastave, da se nastava neće odvijati onlajn i da se platforme neće koristiti osim u slučaju povećanja broja zaraženih”, stoji u saopštenju, prenosi Beta.

 

Ocenjuje se i da ono što je na sastanku izgovoreno, „nije u skladu sa onim što je predviđeno stručnim uputstvima”.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je ranije da je preporuka roditeljima da od 1. septembra osnovci od prvog do četvrtog razreda što više pohađaju nastavu u školama radi, kako je rekao, socijalizacije i prilagođavanja na školsku sredinu.

Šarčević je rekao da će stariji osnovci ići u školu od 14 časova, pri čemu će učenici petog, šestog i sedmog razreda imati po pet časova u septembru, a osmaci po šest časova.


Pogledaj: Srbi ilegalno ušli u Crnu Goru, a sačekala ih je kazna od 2.000 evra

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here