Skupština Loznice stavila van snage prostorni plan

Ranije usvojeni prostorni plan predviđao je projekat Jadar kompanije Rio Tinto za otvaranje rudnika litijuma

129
Foto: Video screenshot, ilustracija

LOZNICA: Odbornici Skupštine grada Loznica usvojili su danas odluku o stavljanju van snage Odluke o donošenju prostornog plana od 29. jula ove godine, koji predviđa izgradnju rudnika litijuma.


Za odluku stavljanja van snage prostornog plana glasalo je 46, od ukupno 59 odbornika Skupštine grada.

Na današnjem zasedanju prisustvovalo je 55 odbornika, a za predlog o stavljanju prostornog plana glasali su samo predstavnici vlasti, njih 46, dok su opozicioni odbornici koju čine Grupa građana „Smelo“ i SRS neposredno pred glasanje napustili sednicu.

Razlog za napuštanje sednice bila je odluka da se glasa bez rasprave.

Ranije usvojeni prostorni plan predviđao je projekat Jadar kompanije Rio Tinto za otvaranje rudnika litijuma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u utorak da će, u skladu sa onim što je rekao u Gornjim Nedeljicama, gde je razgovarao sa građanima o projektu Jadar, Skupština Loznice doneti odluku o ukidanju prostornog plana.

„Tako da ćemo drugačije da razgovaramo i sa Rio Tintom i sa svima drugima u budućnosti. Tako da će svi ljudi u Srbiji konačno razumeti da smo slušali njih, a posebno danas kada ti protesti gotovo da ne postoje. Da smo slušali ljude, a ne političare“, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je prilikom nedavne posete Gornjim Nedeljicama poručio da nijedna odluka koja nije u skladu sa voljom većine građana neće biti doneta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here