Slavine povučene iz prodaje zbog mogućeg strujnog udara, u Srbiji ih prodato 1.000

122
Foto: Ilustracija/021.rs

Tri serije „Delimano“ slavine za trenutno zagrevanje vode nebezbedne su za korišćenje zbog rizika od strujnog udara i povlače se iz prometa.


Ovo je nedavno objavljeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine NEPRO. Potrošači treba da obrate pažnju na ovo upozorenje, jer nekolicinu kupaca uvoznik nije uspeo neposredno da identifikuje i da ih obavesti o problematičnoj robi, pišu Novosti.

U Ministarstvu trgovine ističu da ukoliko neko poseduje spornu slavinu, treba odmah da prestane da je koristi i da je vrati trgovcu koji će mu nadoknaditi štetu.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

„Proizvod nosi rizik od strujnog udara, jer greška u konstrukciji uzrokuje strukturne promene u komori za grejanje proizvoda, usled čega mala količina vode može da uđe u područje sa električnim kolom“, navode za „Novosti“ u ministarstvu.

U Srbiju je uvezeno 1.770 ovih proizvoda, a prodato je 947. Svi kupci su obavešteni o problemu, ali uvoznik nije uspeo da neposredno identifikuje 11 potrošača koji su proizvod kupili preko veleprodaja.

Ovde su sada u pitanju „Delimano“ slavine za trenutno zagrevanje vode, model KDR 5E-1, serije ORT20-002267, ORT20-002268 i ORT20-002843. Proizvođač je Nigbo Sond Feiyu Electical Appliance Co, a zemlja porekla Kina. Proizvod je označen bar-kodom 76330033962544.

Potrošači su putem sajta kompanije „Delimano“ i na prodajnim mestima upoznati sa načinom na koji mogu da provere serijski broj na slavinama.

„To mogu da vide na pločici koja se nalazi na zadnjoj strani kućišta proizvoda, ili i na kutiji, ukoliko su sačuvali ambalažu. Ukoliko utvrde da je broj njihove slavine, ORT20-002267, ORT20-002268 ili ORT20-002843, potrošači bi morali da prestanu da koriste proizvod i da ga vrate trgovcu. Ukoliko je roba kupljena putem kanala prodaje na daljinu, telefona ili onlajn, kupci mogu da pozovu službu za reklamaciju kompanije ‘Delimano’ na broj 021 489 2619, ili da stupe u kontakt slanjem poruke na imejl adresu [email protected] kako bi dobili odgovarajuću nadoknadu“, zaključuju u Ministarstvu trgovine.


Pogledaj: Dečak povređen u požaru u Odžacima nalazi se u teškom stanju

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here