Srbija razmatra vraćanje obaveznog služenja vojnog roka

237

Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u petak (1. januar) da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali da odluka o tome neće biti brzopleto doneta, jer je “važno da se čuju svi argumenti”.


“Hoćemo da u jednoj širokoj javnoj raspravi, u razgovoru sa građanima i strukom donesemo odluku koja će garantovati da Vojska Srbije ima urednu popunu, da ima rezervu. Pažljivo osluškujemo sve argumente”, rekao je Stefanović za TV Prva, a preneo 021.

On je dodao da bi se sa redovnim služenjem vojnog roka smanjila potreba za angažovanjem profesionalnih vojnika, ali i da treba razmišljati gde bi vojnici bili smešteni i kakvu bi obuku imali.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

“Nažalost, do 2012. godine resursi, poput kasarni, regrutnih centara i centara za obuku su desetkovani, zato moramo da razmišljamo ozbiljno gde će vojnici biti smešteni, kakvu će obuku i opremu da imaju i da država i Vojska imaju korist od toga”, rekao je Stefanović.

Ponovio je da se ozbiljno razmišlja o tome, ali da će odluka biti doneta onda kada bude bila zrela i kada se čuju svi argumenti u konsultaciji sa svim učesnicima procesa, pre svega sa Vojskom i Generalštabom.


Pogledaj: Marko Mihajlov: Biti vojno lice je naporan, ali častan i plemenit posao


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here