Србија у Кини освојила престижну туристичку награду

Србија је дестинација са најбољим културним и историјским наслеђем

111
Foto: RTV (Milan Erić)

БЕОГРАД: Србија је у Кини освојила престижну награду „2021 Stars Awards“, коју додељује специјализовани туристички магазин „Travelling Scope“, саопштено је данас из Туристичке организације Србије (ТОС).


Према оценама тог часописа, Србија је дестинација са најбољим културним и историјским наслеђем, и управо у тој категорији је добила награду.

Србија је награду добила на основу гласова читалаца и кинеских Инфлуенсера који су путем интернета гласали за најбоље светске дестинације.

На листи дестинација су се поред Србије нашле још и Швајцарска, Португалија, Ирска, Јапан…

Магазин „Travelling Scope“ је професионални туристички магазин основан 1980. године и дистрибуира се широм Кине.

Обрађују најактуелније теме из света туризма, праћене изузетним визуелним садржајем.

У саопштењу ТОС-а наводи се да ће освојена награда помоћи повећању видљивости Србије, као туристичке дестинације, на кинеском тржишту, на коме, додају, ТОС и даље врши континуирану промоцију, али и спроводи састанке са свим кључним партнерима како би имала што бољу позицију када се поново интензивирају путовања са овог за Србију изузетно значајног тржишта.

У ТОС-у оцењују да имамо разлога да очекујемо да ће наша земља бити једна од приоритетних дестинација за путовања кинеских туриста, што, истичу, те награде и потврђују.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here