Svim punoletnim građanima 100 evra, evo kad je isplata

15348

Svi punoletni građani Srbije dobiće direktnu pomoć od 100 evra, saopštio je juče ministar finansija Siniša Mali.


To je jedna od mera države za oporavak srpske ekonomije, koja je pogođena epidemijom virusa korona.

„Izdvojićemo oko 70 milijardi dinara iz budžeta, i svakom punoletnom građaninu uplatiti uplatiti iznos od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti“, rekao je Mali.

Pogledaj: Mali: Vučić se ne oseća dobro. Sveobuhvatan paket mera privredi vredan 5,1 milijardu evra

On je istakao da je to veliki znak podrške i želje da se unese jedna dozu optimizma.

„Da pokažemo koliko je Srbija u ovom trenutku jaka, i da svakom sugrađaninu omogućimo da dobije oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo“, rekao je Mali.

[wonderplugin_slider id=94]

 

Upitan kada će građani dobiti taj novac, Mali je rekao da će vlada u narednih desetak dana izaći sa procedurom za isplatu, kao i da će isplata početi odmah nakon završetak vanrednog stanja.

„Onda ćemo uplatiti novac na račun svakog punoletnog građanina Srbije“, dodao je Mali.

Hoćemo svakom građaninu da pomognemo

On je dodao da država svojim merama želi da bude solidarna, jedinstvena, da svakom građaninu pomognemo što je moguće više da prebrodi aktuelnu krizu.

Mali je upitan da li je jednokratna pomoć od 100 evra mogla pravednije da se raspodeli, a ne linearno, kazao da je želja države da svaki punoletni građanin oseti snagu države, dozu optimizma.

„Na znam još kako će se raspodeliti. Naša želja je da svim punoletnim građanima Srbije, od onog koji je napunio 18 godina do penzionera isplatimo pomoć u iznosu od 100 evra“, naglasio je on.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here