U okviru regionalnog stambenog programa skoro useljenje zgrada u Bačkoj Palanci i Bačkom Petrovcu

2434
Foto: 021

Regionalni stambeni program ima za cilj da stambeno zbrine najugroženije porodice sa prostora bivše Jugoslavije koje imaju status izbeglih lica, a pored Srbije se sprovodi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

„Regionalni stambeni program po mnogim ocenama iz međunarodne zajednice predstavlja uspešan primer saradnje u regionu i dokaz je da je moguće uzajamno sarađivati na bazi poštovanja, razumevanja i saglasnosti o zajedničkim interesima. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom duhu i proširiti našu saradnju, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji kvalitet života svih naših građana i razvoj celog društva“, rekao je Dačić.

 

On je tom prilikom rekao da su se porodice u stanove u Krupnju uselile u martu, ali da svečanost nije mogla da se održi zbog epidemije korona virusa.

Ukupna vrednost radova u Krupnju je oko 175 hiljada evra, finansijska sredstva za izgradnju objekta obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemljište i prateću infrastrukturu donirala opština Krupanj, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije.

Dačić je takođe najavio da će uskoro biti useljenje zgrada u Svilajncu, Sevojnu, Bačkom Petrovcu i Bačkoj Palanci, kao i da je završen kompleks zgrada sa 276 stanova u Novom Sadu.


Možda će Vas zanimati:

Silbaš – Selo sa dve crkve i dve slave

Novi Sad dobija četvrti most. A Bačka Palanka?

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here