У продаји збирке задатака за завршни испит

Три збирке заједно су 970 динара, а ево колико коштају појединачно

123
Фото: Canva

Збирке задатака из српског, односно матерњег језика, математике и за комбиновани тест за припрему осмака за завршни испит, од уторка (25.01.) су у продаји.


Све публикације могу да се купе у књижари „Просветног прегледа“ у Београду и књижарама широм Србије или поузећем, а три збирке заједно коштају 970 динара.

Свака збирка садржи по 450 задатака, распоређених на основни, средњи и напредни ниво, а доступне ће бити на српском и језицима националних мањина. На крају публикација налазе се решења. Збирке ђацима треба да приближе модел задатака који ће се наћи на завршном испиту у јуну и да им омогуће да самостално вежбају и проверавају знање, наводи се у саопштењу Просветног прегледа.

У изради задатака учествовало је око 100 наставника из основних, средњих школа и са факултета, чиме је, кажу приређивачи публикација, осигуран квалитет у свим траженим елементима. У Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања наводе да су рецензенти задатака и збирки угледни струцњаци у својим областима, што је, наглашавају, још једна потврда квалитета тих издања.

Три збирке заједно коштају 970 динара, а појединачно, цена збирке за српски или матерњи језик је 400 динара, збирка за математику 290 динара, а комбинована збирка 280 динара.

За оне који желе да вежбају задатке и ван ових збирки, у продаји су и тестови са завршних испита претходних година, додаје се у саопштењу. Збирке су заједничко издање Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Просветног прегледа.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here