Vanredno obraćanje – Stefanović: Policija je bila izložena linču

Ministar policije obratio se građanima Srbije

875
Foto: Printscreen

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović održao je vanrednu konferenciju u Palati Srbija.


– Mislim da je jasno posle svega što ste videli da se dešavalo u gradovima Srbije, da imamo situaciju koja može da se opiše kao potpuno nasilje, i pokušaj da se preuzme vlast bez volje naroda, bez izbora, bez demokratije. Apsolutnim nasiljem – rekao je Stefanović.

– Možda nije juče bilo dovoljno jasno juče, možda su pokušali da drugačije predstave ono što je istina, ali su svi danas mogli da vide potpuno mirno i uzdržano ponašanje policije. Policija je trpela nasilje i napade kamenicama koje su težile i po dva, tri kilograma. Policija je i nakon svega toga trpela. Bili su izloženi pokušaju linča – rekao je Stefanović.

On je takođe rekao da su jednom policajcu polomljene obe noge.

Ministar je izneo podatak da je najveći broj tuča bio među samim demonstrantima.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

– Tražim da nadležna tužilaštva rade svoj posao. Da ne čekamo predugo, već da građani Srbije vide da je Srbija pravna država – rekao je Stefanović i dodao:

– Uništavali su našu imovinu, naše ulice, privatne automobile i policijska vozila. To sve mi plaćamo. To je imovina naše države. Molim Tuzilaštvo i sudske organe da preduzmu sve mere i da ta lica odgovaraju. Mi ćemo učiniti sve da nasilnici budu privedeni pravdi – kaže Stefanović i poziva građane da se suzdrže od nasilja.

– Ne možete nasiljem da preuzimate vlast u Srbiji. Kandidujte se na izborima, predstavite svoj plan.

– Danas je za mene najteži dan, danas sam sahranio svog oca. Ovi ljudi nikada neće pobediti Srbiju.

Celu konferenciju pogledajte na priloženom video-snimku:

Podsetimo, u toku su demonstracije na ulicama prestonice. Huligani su nešto ranije u toku večeri pokušali da upadnu u Skupštinu Srbije, da bi nakon toga napali policiju kamenicama, suzavcem i bakljama.

Policija je uspela da ih potisne, ali su oni nastavili da prave nerede ispaljivanjem suzavca i panjenjem kontejnera po prestonici.


Pogledaj: Protesti u više gradova, suzavac i juriš Žandarmerije ispred Skupštine

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here